Μερικά λόγια

Ίσως να είναι εξαιρετικά αργά όταν καταλάβουμε τι είναι οι κοινωνικές τάξεις και με ποιες από αυτές έχουμε περισσότερα κοινά.

Ίσως επίσης όταν καταλάβουμε τι σημαίνει κοινωνική τάξη να αντιληφθούμε πως αντιπολίτευση με μαλακιες τύπου ACAB, μακροσκελων κειμένων στα social media και μπλα μπλα σε πηγαδάκια δεν γίνεται. Αλλά και πάλι θα είναι αργά.

Θα έχουμε γίνει βορά σε παντός τύπου και είδους ισαποστακηδες, καιροσκόπους, λαοπλάνους, επαναστάτες του πληκτρολογίου, ψεκες, άεργους και cool παιδιών που θέλουν ξαφνικά να μας πείσουν για τις …αντιφα θέσεις τους.

Το χειρότερο είναι ότι όλοι οι παραπάνω σαν γίνει το revelation θα εξαφανιστούν σε τρύπες μιας που η συνειδητοποίηση της ταξικής διαφοράς και της ανάγκης για ενδοταξικη υποστήριξη είναι αυτή που ξυπνάει όντως τις εξεγέρσεις. Κι οι δειλοί ως γνωστόν, τρέχουν να κρυφτούν στις εξεγέρσεις.

Μέχρι τότε είναι διασκεδαστικό από μια πλευρά να βλέπεις μισθωτούς έναντι μισθωτών και μικροαστούς έναντι μικροαστών να παλεύουν στα social media για το ποιος έχει δίκιο σε ένα γελοίο γαϊτανάκι. Όταν όμως κλείσει η στρόφιγγα θα καταλάβουμε για τα καλά ποιος έπρεπε να παλεύει εναντίον ποιου. Αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι θα είναι αργά. Και το θέαμα για όσους έχουμε την αντίληψη αυτή ήδη, είναι θλιβερό αντί για διασκεδαστικό.

Η αστυνομική βία δεν είναι η νόσος, είναι το σύμπτωμα. Η μαλακια επίσης. Νόσος ήταν και θα είναι οι ασυδοσίες της άρχουσας τάξης. Όπως νόσος είναι και το να ψηφίζεις δεξιά χωρίς να ξέρεις τι πρεσβεύει και αν ανήκεις στα κριτήρια της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: